Smokelab Mummy (v2017)

Pro úvodní recenzi vybavení pro dýmkaření jsme si nakonec nevybrali nic jiného než slavnou keramickou korunku Smokelab(.org) Mummy v její nejnovější revizi (v2017). Jedná se o ručně vyráběnou, hliněnou korunku Ruského výrobce a inovátora Smokelab.org

Design

Byť je design silně subjektivní záležitostí, troufáme si říci, že Mummy je jednou z mála korunek, která se bude líbit většině účastníků Vašeho session. Korunka se snaží dostát svého jména a povrh tak opravdu připomíná mumii. Tento styl sedí i použité neglazurované keramice v tmavě hnědé a ne příliš konzistentní barvě. Opravdu se svým designem stala jednou z našich oblíbených korunek pro focení – hlavně dřevěných – dýmek.

Konstrukce

Konstrukčně se jedná o jednu z větších korunek na trhu. Tím nemyslíme jenom pro množství použitého tabáku – kterého zde udáte od 20 až do skoro 50g podle nabití – ale také svou výškou a průměrem. Korunka je tak vhodná spíše na větší dýmky, kdy k nim nebude působit jako obr v minicooperu a budete mít také více času propálit všechen ten tabák. Díky uvedené velikosti si musíte také dát pozor na použité těsnění. Ne každé je schopné mummy pevně uchytit na dýmce a ták se Vám při nezkontrolování může stát, že Vám akorát ukápne slza nad netěsnící korunkou a kapesník, kterým si tu slzu pak budete utírat se budete snažit použít pro její následné utěsnění.

Korunka na sobě má také drážku na HMS, kdy na ni sedí všechny myslitelné variace (Kaloud Lotus, Oduman Ignis, CWP Heat Keeper, Shishabucks Stratus a další). K nim sedí i zvolené řešení – phunnel s velkou dírou uprostřed korunky, která je ve vyvýšení ještě „nakrojena“ a pomáhá tak s dostatečným prouděním dýmu přímo ze srdce packu Vašeho tabáku.

Zkušenosti

Jak jsme již uvedli, korunka se díky své velikosti hodí spíše na delší session a větší dýmky, které ji také dokážou zajistit dostatečné chlazení dýmu po celou dobu (až 3h). Díky drážce se opravdu spíše hodí na HMS (i když odzkoušen máme i alobal, ale opravdu to není ono), kdy ideální kombinací pro nás byla korunka smokelab mummy a HMS ShishaBucks Stratus, který dokáže pojmout až 4 uhlíky a zajistí Vám tak dostatečné prohřátí a využití všeho tabáku (o ShishaBucks Stratus vydáme článek později). Tím se dostáváme k hlavnímu „neduhu“ této jinak skvělé korunky. Není prostě pro každého. Opravdu se více hodí na dlouhé session, kdy udáte více tabáku a s pořádným HMS, několika uhlíky navíc a trochou starosti si opravdu zajistíte kvalitní a chutný dým po celou dobu. Rozhodně ji nedoporučujeme začátečníkům, kteří sice nebudou nijak ochuzeni o kvalitní zážitek, ale budou zbytečně spotřebovávat více tabáku a budou nuceni si s korunkou více „hrát“. Jinak jsou pocity z jejího používání opravdu pozitivní.

Celkově tak jinak korunku můžeme doporučit a to hlavně zkušenějším dýmkařům, kterým zajistí dlouhý session a kvalitní dým. Za nás jedna z mála korunek, která zůstane i v naší soukromé sbírce.

Uvedenou korunku si na přání můžete jako vždy odzkoušet v jedné z našich lounge.

Related Posts

Leave a Reply